Stichting 'Spuit 41' Voorschoten

Zoeken

Amerika 2018

18 juni 2020

Eerder al ontving ik van een collega plaatjes uit New York. Nu 4 jaar later zitten er meer brandweervoertuigen. De collega's die omgekomen zijn bij die vreselijke aanslag blijven in warme herinnering 'mee rijden' op de voertuigen. Ze zullen nooit vergeten worden evenmin als die ramp.

Dan die voertuigen van de FDNY. Hoewel ze er heel anders uitzien dan bij ons in Europa, zijn er weinig verschillen aan 'de binnenkant' zeg maar. Het materiaal wat wij gebruiken hebben zij ook. De middelen komen nagenoeg overeen met elkaar.
Neem bijvoorbeeld die monsters van ladderwagens. Ook die reiken net zo hoog als de redvoertuigen/ladderwagens hier. Het is wel leuk al die hoge gebouwen maar hoger dan zo'n 40 meter kom je vaak niet met blussen. Dan zijn toch echt de stijgleidingen een must. Hoe hoger je gaat, hoe meer tussen pompstations er geplaatst moeten worden. De brandweer pompt water naar het eerste station en die pompt het vervolgens verder, en die weer verder en verder tot zo hoog als nodig is. Ook een TAS kent zijn beperkingen m.b.t. de zwaartekracht.

 • Van Rijs
 • Hameetman verzekeringen
 • Toncar
 • Notaris PĂ©rez
 • RoyalPrint
 • Heijmans
 • Valk Hotel De Gouden Leeuw
 • Auto Schilthuizen
 • Freek van Os
 • Gebr. de Graaff Trappenmakers
 • Hema
 • Watersportvereniging Voorschoten
 • De Kock Raamfolie
 • Snackbar Centrum
 • Het Wapen van Voorschoten
 • Ziegler
 • Pretec Precisietechniek
 • Rotary Club Voorschoten-Leidschendam
 • G.J. Kriek
 • Klink Car Cleaning